neděle 22. února 2015

Láska? Co je to...


Takže...

Co je vlastně láska? Je to něco na způsob šťastných konců, jako v pohádkách, dramatických zápletek v romantických filmech, nebo je to snad něco jiného? Něco co nedokáže žádný z filmů popsat a musí si to prožít každý sám. Ano, určitě každý z vás zažil něco čemu se dá říkat láska. Například jste měli psa, kterého jste měli od malička a cítili k němu lásku, lásku člověka ke zvířeti. Dalším jasným příkladem je tady rodina, že ano. Ale o této lásce se bavit nechci, chci se bavit o lásce o té opravdové.
Tu kterou někteří nikdy nezažijí a budou si ji jenom namlouvat, pro pocit uspokojení. Často se říká, že v lásce a ve vztahu samotném jde hlavně o důvěru, pochopení a poznání toho druhého. Partner by měl tomu druhému věřit, naslouchat mu a snažit se pochopit co potřebuje, ale v dnešní době tomu tak není a proč? Protože nás bulvár zahrnuje diskuzemi o tom jak má láska vypadat, uvádějí do oběhu filmy s romantickou tématikou, kde se obyčejná, prostá žena zamiluje do bohatého chlapa, který je okouzlen jejím charakterem a pozve ji na rande. Vážně? Opravdu si myslíte, že to tak funguje? Ano ve filmech, kde si herci stoupnou na plátno a odříkají text scénáristy. Pak mají ženy mýlnou představu o mužích a jejich chování. Vyčítají jim to, proč se nechovají jako ti ve filmech, proč nejsou tolik ohleduplní, romantičtí, nebo štědří a zapomínají na podstatu filmu, která není ta, aby si ženy uvědomily, že mají doma nevychované hovado, které se neumí chovat, ale podstatou filmu je zabavit ženy ve středním věku sladkými kecy o tom, co v životě nikdy mít nebudou. Smutné? Pravdivé.
To stejné platí u porna. Většina mužů kouká na porno za záminkou uspokojení, ale taky si uvědomění toho, že to co vidí na monitoru před sebou, nikdy nebudou mít před sebou v posteli. A co muži udělají? Často to svým partnerkám vyčítají. Proč nemůžeš být tak dobrá a ohebná, jako ta v tom péčku ze včera? Měla bys zhubnout, aby se ti to povedlo. Ne to nezkoušej na takový věci si už stará. Fakt? Že vás nebolí huba. Nikdo z nich se, ale nepodíval na klady toho druhého, že ne? Na jejich začátky, na to jak chodili do kina a místo sledování filmu si povídali, na to jak se v noci procházeli a věnovali svou pozornost tomu druhému a byli prostě zamilovaní. Začátky jsou vždycky pěkné a pokud oba chtějí, aby se to nezměnilo a bylo pořád tak pěkné, tak by měli přestat hledat chyby na tom druhém. Ona by se měla zamyslet nad tím jestli je nutné řvát na něho kvůli nesklopenému prkýnku v koupelně, nebo kvůli toho, že se kouká moc často na fotbal. Je to přece taky jenom chlap a každý má svoje mouchy. On by ji měl přestat dávat najevo například to, že přibrala a naopak ji podpořit a zlepšit náladu, nebo by ji neměl hned dát sežrat to, že pro jednou zapomněla umýt nádobí. Je to jenom ženská, která není chodící myčka. Přestaňte se koukat na nedostatky své druhé polovičky a koukejte na ty kladné věci! Určitě jich bude masivně víc než těch chyb, které má. Láska není to, že ji koupíš růže na narozeniny, láska je to, když ji koupíš růže jen tak, protože si šel kolem květinářství a vzpomněl sis na ní. Láska není to, když tobě hraje film Líbáš jako Bůh a koukáš na to, láska je to, když to přepneš na ligu mistrů a necháš koukat pro jednou jeho. Nesnažte se z něj/něho udělat dokonalého/dokonalou, protože pro ty nedostatky, chybičky říkejte tomu jak chcete, ale právě díky nim jsou tak jedineční a proto je milujete. :)

2 komentáře:

  1. Tenhle článek je takový zajímavý. Ale že kluk koupí se milované jen tak růže se děje snad už jen filmech a na začátcích vztahu. Ale jak jsem psala zajímavý článek :)

    OdpovědětVymazat